Eksperimenter og oprør: 1965-1980

Filmudvalget fra slutningen af 60erne og begyndelsen af 70erne repræsenterer tidens ungdomsoprør, kunstnernes eksperimenter med materialer og udtryk, kvindebevægelsen og politiseringen af dokumentarfilmene. Mange nød godt af Workshoppens frie produktionsmiljø, Kortfilmrådet støttede eksperimenterne økonomisk. Kunstneriske genrer krydsbefrugtede hinanden i grænsesøgende udtryk og blev dyrket i mere eller mindre officielle grupperinger som ABCinema og undergrundsmiljøer.
Statens Filmcentral accepterede langt fra alle titlerne til distribution til undervisningsbrug, og filmene blev derfor kun set i et begrænset omfang.
HVERDAG_155

De uønskede film - et kunstnerisk opbrud

Kortfilmrådet blev i sin syv-årige levetid en tumleplads for æstetiske eksperimenter. Fra 1970 var det dog en udfordring for de unge filmfolk at få vist deres film for et publikum.

Kvindefestival - Tania
 

Film fra oprørets tid

Det ungdomsoprør og de politiske bevægelser, der nu sammenfattes under betegnelsen ”68”, har også sat deres præg på periodens film. Artiklen handler om det selvorganiserede filmkollektiv ABCinema, som kunstnere fra flere kunstarter dannede ...